.jpg)
Hope for Mind and Soul
Hope for Mind and Soul
Episodul 12 - Sindromul BURNOUT
De ce apare sindromul Burnout la unii oameni și la alții nu? De ce unele persoane se simt copleșite iar alții nu simt acest lucru deși există aceleași condiții de muncă?
Să luam un exemplu: în copilărie, părinții au avut mereu standarde ridicate, se punea multă presiune pe noi, trebuia mereu să fim cei mai buni, să aducem rezultate bune și să facem acest lucru constant. Atunci când presiunea de la locul de muncă crește, găsim o familiaritate în presiunea pusă acum pe noi cu cea din copilărie. Simțim nevoia să fim văzuți, să fim mereu primii sau mereu există o competiție.
În momentul în care această presiune crește și nu putem să îi facem față, ajungem la stres, epuizare, îndoială în forțele proprii și multe alte sentimente negative față de noi înșine și față de locul de muncă.
De ce facem acest lucru? Pentru că găsim în primul rând familiartitatea între experiențele noastre timpurii și, în al doilea rând, dorim să primim aprobarea pe care părinții poate, nu au reușit să o ofere.
Cu siguranță, aceasta este doar UNA din problematicile pe care o persoană care în momentul actual are un loc de muncă trece. O problematică neînțeleasă care ne face să avem aceste mereu comportamente, indiferent unde suntem. Iar dacă neglijăm aceste comportamente care au o cauză, nu facem decât să înrăutățim starea noastră.
Invitatul alături de care 𝐝𝐫. 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐨𝐧𝐝𝐨𝐜 va discuta acest subiect în detaliu este Samona Sommer, Psihoterapeut cu formare in psihanaliza, specializări în psihologie organizatională, psihologia muncii, psihologia structurilor guvernamentale, specialist în cadrul Clinicii Hope.
𝑨𝒇𝒍ă 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊ș𝒕𝒊 mai multe despre sindromul BURNOUT: de ce apare, cum ajung oamenii în terapie cu acest sindrom, de ce unii oameni se simt compleșiti și alții nu și multe alte informații care o să îți capteze atenția!